Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Snöbollen växer

Investera, mål, Portfölj, Spara

Målet med mitt sparande och investeringar är att få tillräckligt stor snöboll som ska kunna rulla på av sig själv och som i slutändan ska täcka mina utgifter. I skrivande stund får jag runt 4100 kr i utdelningar/år eller runt 342 kr i månaden. Utdelningarna per år täcker boavgiften på 3499 kr och utdelningarna i månaden räcker snart till 3 st Castellum aktier (anledningen till varför jag köper i omgångar av 3 st är för att betala 1 kr i courtage, köper jag 4 st blir courtagen 2 kr). Portföljen/snöbollen har växt riktigt bra senaste veckorna. Ifall man jämför augusti med juli har totala inköp i portföljen gått från 75 153 kr till 96 418 kr, dvs. jag har köpt aktier/fonder för 21 265 kr från slutet av juli till slutet av augusti, vilket känns helt fantastiskt!

Anledningen till varför jag jämför i inköpsvärde är för att det blir lättare att jämföra månad för månad. Det intressanta är hur mycket jag sparar och ifall jag jämför marknadsvärdet kan det bli lite missvisande eftersom vissa veckor/månader mår aktierna/fonderna olika bra/dåligt. När bloggen skapades i år i april hade jag en fjuttig snöboll med ett inköpsvärde på 44 506 kr och att den växt till ett sexsiffrigt belopp och fortsätter att växa starkt är mäktig känsla.

Det är viktigt att börja spara och investera tidigt. Ränta-på-ränta medför enorma effekter över tid. Här kan ni läsa ett av mina första inlägg där jag ger ett gott exempel hur stora effekter ränta-på-ränta kan ge. Börja spara och investera idag, vänta inte till imorgon!

Ett mål jag satt upp för mig själv detta året är att uppnå 120 000 kr i inköpsvärde, dvs. köpa aktier/fonder för totalt 120 000 kr innan året är slut. Det borde inte vara omöjligt. Det är ju “endast” 23 582 kr kvar tills jag uppnått målet. Med 4 löner kvar på året klarar jag målet ifall jag avsätter 5 900 kr från varje lön. Det fixar jag nog utan problem! Inlägget kan ni läsa här

Hur har det gått med ert sparande och investeringar?

 

 

8 thoughts on “Snöbollen växer

 • Härligt att höra att det går så bra! Schyst sparande du har igång. Har själv haft svårt att släppa in pengar under sommarmånaderna med mycket resande och dylikt men ett par tusen här och där har man ändå lyckats med!

  För min del har det gått bra, ligger ju som sagt mycket i marijuana aktier nu då uppgången har varit så magiskt detta år. Blir ju så när man köpte in sig väldigt tidigt.

  Vänligen,
  Livetssaga

  1. Hej Livetssaga,

   Så länge man kan trycka in några tusenlappar per månad är det bättre än inget alls! Riktigt spännande med dina cannabis aktier, får se om det legaliseras mer i USA snart, då borde det bli superuppgång! Personligen ser jag fler fördelar med legalisering än förbjudning.

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

  1. Hej Investmentbolagsinvesteraren,

   Tack! Du kommer definitivt nå 50 000 innan året är slut. Det viktigaste är att du har tänket vilket du har! Det kommer gå fint fint. Tiden avgör! 🙂

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

 • Snyggt, 120 000kr sparande per år är toppen. Tänker du hålla sparandet på samma nivå eller kommer du höja/sänka det i framtiden?

  Jag hamnar nog mellan 55 000-60 000kr sparande i år vilket jag är riktigt nöjd över.

  mvh

  1. Hej Utdelningsstudenten,

   Jag har inte direkt köpt aktier/fonder för 120 000 i år, hade nämligen 44 500 kr innan året började, men iaf runt 75-80 000 kr för detta året blir det. Vi får se om jag kommer hålla igång sparandet på samma nivåer, men ett rimligt mål är runt 100 000 kr/år åtminstone. Sen kan ju andra investeringar/utgifter dyka upp, det vet man aldrig! 🙂

   En stor klapp på axeln till dig om du sparar mellan 55 000 – 60 000 kr, riktigt riktigt bra som student med begränsad inkomst!

   När jag klickar på din profil blir jag länkad till din gamla wordpress URL, borde kanske gå att fixa i framtiden?

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.