Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Inköp Axfood & annat

Axfood, Inköp, Portfölj, Preferensaktier

Tiden har rullat på och disciplinen till att skriva nya inlägg har svikit mig. Jag ber om ursäkt för detta, men jag försöker så gott jag kan. Anledningen till mindre inlägg på senaste tid är för att jag har lagt mycket fokus på min potentiella affärsidé och min mentala hälsa. Det kan vara viktigt och skönt att komma ifrån bloggandet en stund.

I skrivande stund har det totala inköpet på börsen landat över ett sexsiffrigt belopp, nämligen exakt 103 460,29 kr. Mer av detta får ni se slutet av månaden när jag uppdaterar min portfölj.

Senaste inköpet jag skrev om var försäkringskoncernen Sampo Oyj A. På sistone har jag plockat in Axfood i portföljen. Jag har väntat länge, men nu äntligen äger jag en “livsmedelaktie” i portföljen som dessutom har en stabil utdelningshistorik. Axfood bedriver handel med dagligvaror inom svensk detalj- och partihandel i Sverige. Verksamheten är uppdelad i två affärsområden:

  • Detaljhandel: De egenägda kedjorna Willys och Hemköp med 258 butiker. Axfood har även samverkanavtal med drygt 800 handlarägda butiker inom Hemköpskedjan, Tempo och Handlar´n.
  • Partihandel: Axfood Närlivs, Axfood Snabbgross (grossistförsäljning), Axfood Sverige (Partihandel)

Förutom Axfood har jag ökat i mina preffar. Just nu äger jag 8 st i vardera preferensaktie vilket ger mig en månatlig utdelning på 40 kr från preffarna. Avslutningsvis har jag sålt Funcom och köpt 100 st Isofol Medical och 1000 st QuiaPEG Pharmaceutials.

Hur har det gått för er portfölj? Vilka köp har ni gjort?

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.