Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Tillbaka till jobbet

100 000, Berkshire Hathaway Inc., Portfölj, Semester, Warren Buffett

Semestern är nu över och 3 veckor gick ruskigt fort. Jag är nu tillbaka på jobbet, men kan direkt poängtera att jag skulle behöva 3 veckor till. Det har inte varit många nya inlägg i bloggen under semestern, vilket jag ber om ursäkt för. Jag har försökt hålla igång det, men det har inte varit lätt då jag på kort varsel har åkt iväg och hjälpt sambon med hennes släkt sista halvan av semestern.

Känslan av att vara tillbaka på jobbet är lite blandade känslor. Det är tryggt att ha en tillsvidareanställning som ger en bestämd inkomst slutet av månaden men hur mycket jag än älskar företaget jag jobbar för skulle jag aldrig byta ut 8 timmar varje dag av mitt liv till att jobba för någon annan. Genom att uppleva min första betalda semester någonsin upplevde jag mig mer fri än mina tidigare “sommarlov” jag hade som högskolestudent. Samma känsla kan jag leva inom snar framtid med utdelningsaktier.

På sistone har det hänt en hel del i portföljen. Jag har plockat in 3 st av Warren Buffetts konglomerat Berkshire Hathaway (önska det vore A-aktierna). Förutom inköpet har portföljvärdet uppgått till ett sexsiffrigt belopp, men vi stannar inte här. Nästa mål är ett sjusiffrigt belopp.

Slutet av maj gjorde jag ett samarbete och anslöt jag mig till Adsense automatiska annonser. Nu när jag loggade in såg jag att jag låg på 40 kr i bloggintäkter. Med detta vill jag tacka så mycket för alla er läsare där ute som besöker min blogg. Det är inte kul att ha annonser, men jag tänker att framtida bloggintäkter åtminstone ska täcka utgifterna på vad bloggen kostar på årligen. Tack så mycket alla läsare!

Nu åter till att stå på rullbandet och vara icke fri. Hoppas ni njöt av semestern lika mycket som jag och kom ihåg att börja spara idag ifall du inte redan gör det, vänta inte till imorgon.

 

 

 

2 thoughts on “Tillbaka till jobbet

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.