Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Lön – Augusti 2018

Buffert, Dota 2, Lön, Spara, Sparkvot

Lönen har trillat in för denna månaden och den blev högre än vanligt då jag för första gången fått semestertillägg. Inte många inköp har gjorts sen förra lönen och anledning till detta är att jag fortfarande sparar till en större buffert. Sparande till buffert är främst kopplad till Cash is king-tänket. Vi pratar om arbitragemöjligheter, andra investeringsmöjligheter och startupidéer. Största avsättningen av lönen har gått till mitt Collector+ sparkonto hos Avanza med 0,6 % i ränta.

Månadens sparkvot: 40 %

The International börjar närma sitt slut och VP åkte ut inatt efter matchen mot EG. De lag som återstår är OG, PSG.LGD, EG, Secret och Liquid. The grand final kommer vara på lördag kväll 23.00, tur att jag hinner se detta live.

Idag vid lunchtid begär jag mig och mitt konsultföretag på jubileiumskalas. Företaget fyller nämligen 20 år och detta firas med att åka till Tylösand. Om jag fattat det rätt är vi 300-400 personer som ska åka buss och närvara på detta kalas. Dagen kommer startas med en intressant föreläsning för alla anställda så fort vi kommer fram till Tylösand, därefter incheckning, ombyte och fri tid och avslutningsvis mingel och middag senare på kvällen. Jag har strax varit anställd i ett år, och redan sen jag började har jag fått uppleva väldigt trevliga konferenser, interntid, aktiviteter och många andra förmåner med detta underbara konsultföretag.

Hemfärd kommer ske imorgon där frukostbuffé kommer finnas innan avfärd och preliminär ankomsttid blir runt 13.00. Perfekt för då hinner jag se The International finalen!

För övrigt har jag äntligen köpt den där extra garderoben som behövdes och det känns mycket bättre nu att förvara alla mina och sambons kläder med lite marginal yta. Annars rullar börsen på och dollarn och euron står väldigt högt jämfört med svenska kronor idag och är förmodligen en stor faktor till att t.ex. amerikanska bolag har fått en så stor uppgång. De amerikanska bolagen jag äger idag är Berkshire Hathaway Inc Class B, Realty Income Corp. och Johnson & Johnson.

 

4 thoughts on “Lön – Augusti 2018

 • Bra jobbat! jag lyckades nå cirka 30% denna månad och det är nog min bästa månad hittils i sparande.

  Kör även som du en del buffertspar nu för att sedan lägga in mer i portföljen, då är det mindre risk man behöver sälja av vid sämre tider.

  Mvh!

  1. Hej Investmentbolagsinvesteraren,

   Snyggt! Hoppas du kan fortsättningsvis hålla uppe sparkvoten på den nivån. Japp, bygga upp en stark buffert är a och o efter det kan du investera mycket bättre med mindre mental påfrestning.

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

  1. Hej IGMR,

   Kul! Collector är nog en av de bästa placeringar för en buffert. Kul med nytt ansikte här på bloggen, ska definitivt kika mer på din blogg när jag har tid. Redan nu efter snabb titt känner jag att du har fyllt den med riktigt intressanta inlägg, inte nog med det har du en väldigt stilren design! 🙂

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.