Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Läsarfråga: Hur startade jag min blogg?

Börja blogga, Tips

I början av min semester fick jag ett trevligt mail av en läsare. Han undrade hur jag driver min blogg idag. I detta inlägg tänkte jag skriva om precis hur jag gick tillväga. Jag rekommendera alla att börja blogga idag, det är riktigt kul och ger mycket. Du blir bättre på att skriva, du lär dig nya saker hela tiden och dina mål blir på något sätt lättare att förverkliga eftersom du uttrycker allt offentligt, t.ex. sparkvot, utgifter, sparmål etc.

Tobias skrev den 16 juli 2018:

Hej Assetsa!
Jag har nu följt din blogg sedan start och du är en enorm inspiration och har sparkat igång mitt intresse för att göra en liknande resa som du gör. Skulle vilja starta upp en egen blogg också från grunden och ge det ett försök. Jag undrar om du vill dela med dig hur du driver din blogg? Var köpte du domän? Har du något tips? Vänligen Tobias

– Jag tycker det är riktigt kul att du följt min blogg sen start och finner enorm inspiration. Det bästa jag har gjort i år är verkligen att ha börjat driva min egna blogg. Jag tycker definitivt du ska börja skapa din blogg redan idag.
När jag började blogga i april körde jag via blogger/blogspot trots att Kronan tipsade mig om att driva min blogg via WordPress med egen domän och webbhotell. Jag var lite feg och körde då blogger. Inom en månad ångrade jag mig och flyttade över hela mitt innehåll från Blogger till WordPress. Jag rekommendera starkt att driva din egen blogg via WordPress. Detta ger en enorm frihet och det är inte svårt alls. Du lär dig under resans gång!
Jag rekommendera dig att köpa din egen domän och webbhotell via https://misshosting.se/. Riktigt billigt och riktigt bra kundsupport. Jag betalade 273 kr för domän + webbhotell i 1 år. Jag vet att många andra webbhotell kan ta upp till 1000-1500 kr för samma sak.

Steg-för-steg

1. Köp en egen domän och webbhotell via: https://misshosting.se/
2. Kommer ta någon timme tills din domän är godkänd så fort du har betalat via swish/banköverföring/kort. Använd kundtjänst för alla frågor, de är tillgängliga hela tiden.
3. Logga in på din cPanel med dina nya inloggningsuppgifter som du får i mailet och anslut WordPress till din domän (installation).
4. Sen är det bara logga in via wordpress, din domän/wp-admin och börja

5. Installera plugin via wordpress som jag rekommenderar:

 • Jetpack by WordPress.com – Ger statistik över bloggen
 • Akismet – Rensar spamkommentarer
 • W3 Total Cache – Ökar hastigheten på din blogg6. Nu är det bara att köra på. Designa din blogg och börja skriva inlägg!

6. Nu är det bara att köra på. Designa din blogg och börja skriva inlägg!

2 thoughts on “Läsarfråga: Hur startade jag min blogg?

  1. Hej Investmentbolagsinvesteraren

   Jag tycker definitivt du ska göra det. Själva bytet är jättesmidigt och det finns bra guider på youtube/google som du kan följa. Dessutom är ju din gamla blogspot kvar eftersom du får en ny URL. Jag rekommenderar att du gör det en heldag du är ledig från jobbet, exempelvis på helgen! Det kommer kännas mycket bättre, det lovar jag dig!

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.