Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Inköp Sampo Oyj A

Dota 2, Inköp, Investera, Portfölj, Sampo Oyj A

Vill börja dagens inlägg med att säga stort grattis till OG som vann The International 2018 i Dota 2 med en prissumma på 11 234 158 USD! Dags vrida tillbaka dygnet då sömnsrytmen inte varit helt perfekt senaste veckan. Finalen mellan OG och PSG.LSD som avgjordes runt 5 på morgonen svensk tid var det bästa jag sett på väldigt länge, vilken otroligt stark comeback av OG de sista 2 gamesen!

Ett nytt bolag har tagits in i portföljen, nämligen Sampo Oyj A som är en av nordens största försäkringskoncerner. Koncernen är storägare i nordens största bank Nordea, äger försäkringsbolaget if…, finansbolaget Mandatum. Jag har aldrig haft försäkringar innan via If… (ja försäkringsbolaget heter så), men trots detta verkar försäkringsbolaget vara väldigt uppskattad av deras kunder. Jag har länge velat ta in ett försäkringsbolag i portföljen och länge kikat på en koncern som Sampo, nu kunde jag helt enkelt inte hålla mig och tog in 5 st Sampo Oyj A för 44,05 euro till min portfölj. I skrivande stund ligger direktavkastningen på 5,94 % och utdelningshistoriken ser bra ut.

Försäkringsbolagverksamhet är en väldigt fin pengamaskin och går kort ut på att kunderna betalar en försäkringspremie och kunderna får tillbaka pengarna som ersättning om förutsedda eller oförutsedda händelser sker. Tills dess sitter försäkringsbolaget på dessa belånade pengar i en väldigt god tid och kan naturligtvis placera dessa med bättre avkastning.

Det pratas mycket om att dollarn och euron står väldigt till högt jämfört med svenska kronor i dagsläget och kan vara en stor faktor till varför amerikanska aktier som Berkshire Hathaway, Johnson & Johnson och Realty Income Corp gått upp så mycket på senaste tid. Jag bryr mig inte så mycket om detta, nu får jag bättre valutaspridning också. Innan hade jag endast investerat i bolag med dollar/kr som valuta, men nu får jag även spridning till euro.

Ni som kollat på The International 2018, vad tyckte ni om den? Och äger ni Sampo eller något annat finländsk bolag idag?

2 thoughts on “Inköp Sampo Oyj A

  • Äger Sampo och lär ta in Allianz igen nu när jag sparar via Nordea. Är synd att vi har fina banker i Sverige men inga noterade försäkringsbolag. Får dock se om jag tar in fler finska bolag, Sampo är det bolag som bäst passar min profil då det är flera verksamheter och det ger helt ok spridning.

    Mvh

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.