Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Fokusera inte på timing

Frihet, Funderingar, Tankeställare, Tips

Det är viktigt att vara konservativ och ha långsiktiga mål, men ju äldre du blir desto mer kommer du inse att timingen aldrig riktigt blir rätt. Fruktansvärt många faktorer kommer komma in och knuffa dig på en annan väg. Tankar har dykt upp många gånger när vänner/bekantar säger något i stilen:

– Jag ska gifta mig och skaffa barn när jag känner mig mer mogen, dvs. när jag har flyttat hemifrån, pluggat klart, jobbat några år och varit sambo i 5 år. Kanske har fyllt 29 eller 30 också och ha gott om pengar.

eller

– Börsen har inte kraschat på ett väldigt bra tag nu, så snart “måste” nedgång sker. Jag väntar på det ögonblicket innan jag köper något alls. Samma sak vid köp av bostäder i form av bostadsrätt och villor.

Visst det är viktigt att planera och följa sin plan, men varför måste en exakt tid avgöra när du ska göra det trots att det känns rätt nu att t.ex. förlova sig? Livet är mycket kortare än du tror och går fortare med åren. Sätt inte upp tidsramar och barriärer när det inte behövs. Gör det som känns rätt idag!

Världen ändras hela tiden och bara för att den tidigare generationen gjorde si och så, är det absolut inte så att det ska vara så i alla generationer.

Vill du starta eget? Gör det då! vad har du att förlora?

Vill du flytta hemifrån? Gör det då!

Vill du ta ett sabbatsår? Gör det då!

Är en stor milstolpe i ditt liv att skaffa barn? Gör det då! Trots att du kanske är 26 år gammal och tänker att du inte levt “klart” än. Ditt liv kanske börjar och blir ännu bättre med barn? Vem vet? Vad kan gå fel än att följa känslan?

Jag tycker det är viktigt att INTE bli för bekväm i livet, trots att det är bekvämt. För vips så har det gått 3 eller 4 decennium och du ångrar saker du inte gjorde tidigare…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.