Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Sommarinlägg 2 – Ännu ett ryck

Funderingar, Semester, Tips

De senaste dagarna har jag varit riktigt lat där jag ägnat i princip hela dagarna till att ligga i soffan och spelat PS4. Jag har skippat gymmet och jag har levt på pizza (ja, jag har en pizzeria 100 m bort). Igår natt efter ha ägnat 10 timmar till att spela Rocket League och FFXII fick jag ett ryck och stängde av allt. Min mentala hälsa var verkligen katastrofal och energidryck gjorde inte saken bättre. Jag gick till balkongen och filosoferade lite med laptop i knät. Fick upp motivationen igen och städade hela huset (min hjärna fungerar bättre då) och fixade hälsosam mat. Dags att bli produktiv igen (får se hur länge det håller).

För ett halvår sen när jag inte hade ett uppdrag ägnade jag alla timmar på kontoret till att utvidga mina programmeringsskills. Jag använde mig främst av youtube till att skapa hemsidor från scratch med hjälp av HTML, CSS och Javascript. Min plan framöver blir att utvidga mina skills inom Python som jag länge velat göra.

Jag fick faktiskt mitt första riktiga jobb som teknikkonsult pga. att jag tagit en intensivkurs i kinesiska samt en sommar distanskurs inom programmering – python. Inom fordonsbranschen är kinesiska och python eller annan programmering en stor merit. Kinesiska Geely vill nämligen ta över hela världen inom fordonsbranschen. De köpte upp hela Volvo inom cars 2010, förutom detta äger de Proton, Polestar, Lotus, LEVC (London Taxi), Lynk & Co, Terrafugia och listan kommer förmodligen bli mycket längre. Mitt tips till alla blivande ingenjörer eller färdiga ingenjörer som vill in i fordonsbranschen i Göteborg, ägna lite av din fritid till programmering.

I tidigare inlägg har jag skrivit hur viktigt det är att vara konservativ och att se den stora helheten (priorteringar). Du kommer riktigt långt med detta. Ägna inte din dyrbara tid till att leta pantburkar eller ligga i soffan hela dagarna alltför länge (det är ok att vara lat ibland, men i längden blir det farligt), utan utvidga dina kunskaper – lär dig nya saker varje dag och utvidga ditt nätverk (mycket viktigare än vad man tror).

Nu ska jag fortsätta “njuta” av min semester. Ha det gott allt folk!

4 thoughts on “Sommarinlägg 2 – Ännu ett ryck

  1. Japp det stämmer! Jag har hört det ett par gånger i arbetslivet hehe, måste bli duktigare i det så jag kan “skapa” något.

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

 • Håller med! Man ska unna sig i bland, men det är viktigt med mål och som med investeringar är långsiktiga mål betydligt trevligare. Dvs i stället för pizzan är man hälsosam, i stället för att spendera 500 sek på något man inte behöver investerar man det i sin pengamaskin.

  Det gäller att hitta balansen, och i bland är det bra att bli påmind om varför man kämpar på som du gjorde idag!

  1. Hej Investmentbolagsinvesteraren,

   Tack för kommentaren. Precis, utan kortsiktiga/långsiktiga mål kommer man inte långt. Precis som du säger, det gäller att hitta balansen, sen har kanske inte alla sparare “samma” balans. Jag själv mår bra av att spara och snåla, men har märkt på sistone att jag har snålat lite för mycket och undvikit att köpa saker jag faktiskt behöver och som kan/kommer underlätta min vardag. Det är riktigt kul att köpa aktier men ibland måste man faktiskt köpte saker som man faktiskt kan “ta” på.

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.