Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Sommarinlägg 1 – Känslan av frihet

Frihet, Inköp, PS4, Semester

Sen min sista arbetsdag i fredags förra veckan har min semester börjat och det har inte blivit så mycket fokus på att skriva ett nytt inlägg. Dock läser jag flitigt min lista på ekonomibloggare varje dag. Ett nytt inköp har gjorts, vilket ni får läsa nedan.

Friheten som känns nu under min semester är verkligen obeskrivlig. Jag kan verkligen inte uttrycka mig i en mening hur underbart det känns. Det är den känslan du känner när du väl är utomlands och “glömmer bort” lite av ditt “stå-på-rullband-liv-och-följa-samhället” och bara njuter. Du känner ingen stress, ingen press och tankarna känns mycket lättare. Den mentala hälsan är mycket viktig. Att inte behöva ställa alarm tidigt nästa morgon och förbereda mentalt att du ska halvstressa och ta dig till jobbet för att sedan “slava” 8 timmar varje vardag OCH istället får göra exakt vad du vill är magiskt.

Jag har bara låtit de första semesterdagarna rullat på utan någon direkt plan på vad som ska göras, men jag har kollat på bronsmatchen och VM-finalen och lite tråkigt att det är över nu. I måndags träffade jag en gammal vän där vi spontant gick och kollade på Gothia cup här i Göteborg och man kan väl kalla det för barn-vm eller ungdoms-vm, riktigt trevligt att det är så mycket folk och att det pågår en hel vecka nonstop med matcher man kan kolla på!

Börsen har gått riktigt bra sen veckan började och jag har inte gjort några aktieköp. Dock måste jag säga att jag har köpt ett PS4 Pro som jag hittade begagnat för ett väldigt bra pris. Till detta köpte jag en extra handkontroll, Rocket League och FIFA 18 för 269 kr (slipper betala 679 kr via PlayStation Store) på Webhallen eftersom FIFA 19 snart kommer ut. Jag har inte haft en spelkonsol sen Nintendo 64/PS2 tiden och lite måste man ju njuta! Man kan ju inte köpa aktier för alla pengarna. Jag har velat köpa ett PS4 sen i januari detta året så ganska länge har jag härdat och inget impulsköp blev det direkt, vilket är bra. Två gamla vänner hälsade på igår och redan då startade vi upp en FIFA-turnering hos mig.

En spelkonsol är ändå bättre än ingenting. Jag känner redan nu att när jag väl spelar att jag inte tänker på stressen på att bli rik, att jag ständigt måste lära mig en massa nya saker, men dessutom slipper slösa tiden på att spamma F5 för att se hur portföljen mår, vilket jag gör HELA TIDEN. Jag har inte fått träffa min sambo på snart två veckor, men på söndag kommer hon hem och då ska jag tvinga henne att gamea med mig 🙂

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.