Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Snart semester

Funderingar, Halvår, Semester

Snart börjar min semester och det har knappt funnits tid till att fundera på vad jag ska göra under dessa 3 veckor. Det är faktiskt min första riktiga semester förknippat med en tillsvidareanställning där jag får semesterersättning. Innan gick jag ju i skolan och hade “sommarlov” som jag gärna ägnade till att sommarjobba.

Anledningen till att semestern blev just i vecka 29-31 är för att företaget har industristängt under veckorna 30-31 och jag slängde in en extra vecka för att få semester lite tidigare, varför inte.

Tiden har gått ruskigt fort och ett halvår har redan gått. Denna semester behövs verkligen och jag vet redan nu att jag inte kommer ha en direkt plan på vad som ska göras de första dagarna utan kommer bara låta det rulla på. Att få lite tid till att återställa mig lite mentalt och fysiskt. Det är nu man faktiskt “har” tid till att fundera på om jobbet och livet jag nu har är något jag faktiskt vill göra resten av livet. Det är nämligen svårt att göra detta när du väl ställt dig på rullbandet och jobbar 8 timmar varje dag.

Min ersättning under denna 3 veckorsperiod om jag förstått det rätt kommer bestå av en semesterlön följt av ett semestertillägg om 0,8 % av aktuell månadslön för varje semesterdag. Detta kommer bli några hundralappar extra och det ska bli intressant att se hur lönespecifikationen kommer se ut, då jag inte upplevt detta tidigare. Efter denna sommarsemester kommer jag ha 2 veckor semester kvar att förbruka för resten av året.

Halvårsreflektion; Jag har lärt mig fruktansvärt mycket här på jobbet sen jag började i januari i år – lärt mig nya programvaror och lärt mig olika lösningsmetoder för olika problem. Jag har dessutom utvidgat mitt nätverk successivt genom att träffat nya och intressanta människor här på arbetsplatsen. Jag har också fått en löneökning. Portföljens innehav och värde har ökat, vilket känns bra – länk till portföljen.

Drygt en vecka kvar till semestern då. När börjar er semester?

 

4 thoughts on “Snart semester

  1. Hej Investmentbolagsinvesteraren,

   Tack för kommentaren. Ja, det gör du nog rätt i. Jag har inget annat val pga. att mitt företag har industristängt. Inte nog med att det är svalare, det är nog dessutom billigare flygbiljetter. Din portfölj och design på bloggen är inte heller så pjåkig! 🙂

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

 • Välförtjänt! jag ska ha min semester 2 veckor efter dig och kommer vara borta 4 veckor, det är min första “riktiga” semester efter många års studie, så sköööööööönt.
  Väldigt trevligt och följa din resa då den påminner min!

  1. Riktigt kul att läsa att min resa påminner om din, vilket betyder att vi har många delade tankar! Se till att njuta av ordentligt de 4 veckorna, det är mycket viktigt! 🙂

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.