Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Lugna mitt shopaholic

Börsen, Buffert, Shopaholic, Spara

På sistone har jag mer och mer handlat på börsen. Det är absolut inget fel att gång på gång köpa aktier vid olika tidpunkter. Hellre det än att köpa kläder/teknikprylar du inte behöver. För vi alla är ju småsparare som en dag ska leva på portföljen och känna oss fria, eller friare, eller hur?

Problemet är att jag har sagt till mig själv att bygga upp en buffert på 10 000 – 20 000 kr som kommer agera som en livboj ifall oförutsedda händelser uppstår. Det är alltid bra att ha en buffertkassa oavsett vad. Om t.ex. börsen skulle krascha skulle jag skjuta mig själv om jag inte hade en kassa att köpa billiga aktier med.

Buffertkassan kommer aldrig nå dessa 20 000 kr om jag inte minskar mitt shopaholic på börsen. Med detta sagt kommer det bli mindre handlande på börsen åtminstone tills lönen har kommit.

Är ni lika shopaholic som jag på börsen?

 

2 thoughts on “Lugna mitt shopaholic

 • Köper en del på börsen ja, alltid kul och motiverande att göra köpet och uppdatera mitt google sheets för att se hur mycket min inkomst har ökat pga detta.

  Men försöker även sakta ner med detta då det kan vara bra att skydda långsamt.

  1. Japp, köpa aktier är bland det bästa som finns! Har också börjat med Google sheets de senaste dagarna och som du säger det är kul att mata in och se hur utdelningarna ökar. Att vara fullinvesterad är nog bäst på lång sikt så länge man har en grundbuffert till att börja med.

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.