Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Lön – Juli 2018

Inkomst, Lön, Portfölj, Semester, Spara, Sparkvot

Lönen har trillat in och sammanfattningsvis har det gjorts väldigt många köp på sistone. Senaste värdepapperstransaktionen blev 12 st Skanska B i batcher om 3 st i 4 omgångar.

Av lönen avsattes det direkt 11 800 kr till mitt Avanza konto. Inga direkta köpt har gjorts ännu då jag fortfarande är i fasen av att bygga upp en stark buffert. Det mesta ligger via Avanza i Sparkonto+Collector med 0,6 % ränta och fria uttag. Ser jag några intressanta köp är det bara att föra över från Collector till ISK som går på direkten.

Månadens sparkvot: 50 %

Portföljen mår bra och har gått en hel del upp på sistone, dessutom har det skett en hel del ändringar i portföljen som ni kan se härJag är nu inne på min andra vecka av semestern och planerar att åka med sambon till Kalmar för att hälsa på min familj imorgon. Planen är en kort vistelse på 2 dagar. Förutom detta kommer det bli ett inköp på en till garderob som vi ska ha i “hallen utanför toaletten”. De dimensioner som tillåts är 120 cm i bredden och 70 cm i djupet. Tanken är att denna garderob kommer innehålla kläder som gäster kan förvara men också frigöra mer uttrymme från vår huvudgarderob i sovrummet (just nu börjar det bli lite tight och kläderna knappt kan knappt vädras där inne) och förvaring av ytterplagg som inte används t.ex. vinterjackor.

Hur blev sparkvoten för er denna månaden och hur har er semester varit hittills?

3 thoughts on “Lön – Juli 2018

 • Din portfölj har gått riktigt bra den här månaden! Jag kanske är lite paranoid men om jag var du skulle jag ta bort ditt Avanza konto-nummer på din portfölj sida. Antingen kan du ta bort det genom bildredigering eller namnge kontot till något lämpligt så syns namnet istället för numret.

  1. Hej Utdelningsstudent,

   Tack för tipset. Det ser dessutom bättre ut efter att jag har namngett kontot! Dock måste jag fundera ut en lösning hur jag ska göra det på de tidigare månaderna då jag inte riktigt har kvar skärmdumparna lokalt på datorn :/

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

   1. Kör du egen hosting eller via wordpress? Kör du egen kan du alltid genom FTP nå dina bilder i högupplösning eftersom att det är där du laddar upp dem (wp-content/uploads). Om du kör via wordpress kan du höger klicka och kolla bild urlen men jag vet inte om du får samma upplösning då. Alternativt kanske det finns liknande sätt som jag nämnde innan via WordPress interfacet.

    https://i1.wp.com/assetsa.se/wp-content/uploads/2018/06/assetsa.png?resize=768%2C557&ssl=1

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.