Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Blue door or Red door

Blue door or red door, Tankeställare, Test

Vilken dörr skulle du valt? Efter 5 sekunders fundering visste jag direkt att den röda dörren skulle passa mig, medan den blåa dörren kanske skulle passa dig? Om du är tio år gammal och läser detta inlägget tjänar du ju absolut ingenting på att ta den röda dörren… men samtidigt, skulle du ge 15 år av ditt liv för att ha 500 miljoner på kontot?

– Knowledge is everything and cash is king är två starka citat som ofta går hand i hand. Om en person med mycket kunskap och en annan person med mycket pengar skulle träffas, slutar det alltid samma sak. Den personen med kunskap får pengar medan den andra personen får kunskap.

Jag skulle förmodligen inte ha mer än 500 miljoner på kontot på 15 års tid, men å andra sidan skulle jag inte behöva så mycket pengar. En sak är säker – skulle jag gå tillbaka till 10 års åldern med den kunskap idag skulle jag inte behövt jobba idag. Tänk er att investera med belånade pengar, dvs. investera med hjälp av hävstång och köra all in på fingerprint våren 2015 innan fingerprint rusade och nådde sin allra högsta peak den 30 november 2015. Det är farligt att drömma, men om jag skulle köra all-in med mina fondpengar jag fick av mina föräldrar skulle min portfölj vara värd över 30 miljoner kr.

Den stora anledningen till varför jag inte väljer den blåa dörren är för att jag vill inte vara 41 år gammal med mycket pengar. Jag vill ha mycket pengar när jag fortfarande är “ung”. Tid är pengar men pengar är också tid.

Nedan har jag skapat en strawpoll. Rösta och kommentera gärna och se resultatet av vilken dörr andra läsare har valt.

Tagged

2 thoughts on “Blue door or Red door

 • På två röda så valde även jag röd. Men denna fråga är ju ganska lätt (om man nu trivdes med sin uppväxt). Det vore svårare att
  om inte alternativ “röd” hade funnits men jag är jag faktiskt ganska säker på att jag då hade tagit dessa 500 miljoner för 15 år av mitt liv, är jag rädd för =)… Detta då jag anser att det jobb jag har nu tar så pass mycket av min frihet att det egentligen inte är något liv för tillfälligt. Jag hade även varit några år under 50 så förhoppningsvis hade jag levt gott.

  Men jag får väl se filmen “The Click” ännu en gång så kanske jag ångrar mig.

  1. Exakt, det självklara valet är ju den röda dörren för majoriteten av oss “småsparare”. Intressant att du poängterade om den röda dörren inte fanns och om man då skulle valt den blåa dörren eller inte? För mig känns det som att ena stunden vill jag öppna den blåa dörren men någon sekund senare lite osäker. Mycket svårt val (iaf för mig).

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.