Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Tänk win-win

Tips, win-win

Tänk alltid win-win. Undvik att tänka det som ett nollsummespel, bara för att du vinner behöver inte någon annan förlora eller tvärtom. Tänk att du är beroende av andra och andra är beroende av dig. Det lönar sig 9 av 10 gånger och det som oftast håller emot är personliga känslor som envishet.

Ett exempel. Ponera att företag A tillverkar coca-cola. De äger ett bra recept men deras produktion är alltför långsamt och deras råmaterial börjar ta slut. På andra sidan gatan har vi företag B som en gång i tiden tillverkade Pepsi, men de har märkt att kunderna hellre väljer coca-cola och på så vis har deras omsättning minskats drastiskt. Dock har de finslipat lönsamheten inom företaget – maskinerna är på topp och råmaterial så som aluminium, stålplåt och socker finns det gott om.

Vad tror ni är bäst i detta scenariot? Att båda ta del av varandra och samarbetar eller hur? Tänk win-win, inte win-lose eller lose-lose. Konceptet går att applicera på allt – livet, relationer, företagsverksamhet, ekonomi, aktier och mycket mycket mer!

Tänker ni win-win? Om inte börja idag.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.