Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Mina 5 svagheter

Funderingar, Svagheter

I dagens inlägg tänkte jag prata om mina 5 största svagheter. Det är viktigt att acceptera och känna till sina svagheter, om inte blir det svårt för dig att utvecklas som person. Det värsta du kan göra är att ljuga för dig själv och förneka att du har en svaghet och att inte vilja inse sanningen. Ett exempel. kan vara en småbarnspappa som fått information om ansvarige förskolelärare om att hans barn inte utvecklas och lär sig i samma sak som de andra barnen. Det bästa vore att acceptera situationen och se vad för bakomliggande orsak kring detta samtidigt som han stöttar sitt till dess fullo barn, istället för att inte vilja tro på detta. Svagheter/brister har vi alla, men med en inställning att vilja göra en förändring tidigt i ditt liv ger detta stora skillnader direkt men ännu större på längre sikt (ränta-på-ränta).

Mina svagheter

Jag kollar börsen alltför ofta. Många ni som läser är långsiktiga med eran portfölj, även jag. Men ändå loggar vi in på Avanza kontot lite för många gånger per dag och spammar F5 i hopp om att portföljen ska visa grönare siffror. De här minutrarna vi kunde lagt på något annat omvandlar sig till timmar/dygn på lång sikt. Vi är långsiktiga, vi kan inte påverka något när vi väl har köpt en aktie, det är tiden som avgör. Vi ägnar ett heltidsjobb (tid) för att tjäna pengar med målet att få mer tid och pengar till annat i framtiden, eller hur? Jag är medveten om allt detta men ändå känns det bättre att uppdatera portföljen en gång till än att t.ex. göra något produktivare som att plocka upp disken

Jag har för bråttom och jämför mig med andra. Jag vill bli miljonär innan 30 och ha 10 miljoner på kontot innan jag är 40, minst. 

– Vad fan? tänker jag. Det är ju 4 år respektive 14 år kvar? Kan det inte gå fortare? Min kompis är 28 år gammal (2 år äldre än jag) har 1 miljon på kontot. Bara för det ska jag nu ska bli miljonär till 28 istället. Varför tänker jag så? Varför ska jag jämföra? Alla har olika förutsättningar i livet, bara för att en i samma ålder har 10 gånger mer i portfölj värde behöver inte betyda att du också ska ha det. Hon kanske fått ett arv av en nära anhörig som dött? Hon kanske har tagit mycket stor risk i livet?

Jag tänker för (mycket) på pengar. När jag var yngre tänkte jag mindre på pengar vilket anses vara vanligt. Och med tiden har det blivit att jag mer och mer tänker på pengar. Jag ägnar mycket av hjärnans kapacitet till att ständigt hitta nya sätt att tjäna pengar, bättre sätt att tjäna pengar, och hur ska jag placera mina pengar bäst.

Jag är något lättpåverkad. Ja, jag blir helt enkelt lätt påverkad och ändrar mina beslut och mål lite för ofta. Något jag läser i en artikel eller någon annans blogginlägg kan lätt ändra tex. min tro på en aktie jag har innehav i.

Jag är antingen för lat eller för produktiv. Det finns liksom inget mellanting. Och det ändrar sig lika ofta som vädret. Consistency is key sägs det… Gud vad allt skulle se annorlunda ut om jag kunde istället sänka växeln lite och ändå ligga på en hög fart året om. När jag är för produktiv vaknar jag klockan 5 varje morgon, har en språklektion över skype samtidigt som jag ska äta frukost. Läser nyheterna, kollar min mail, kollar mina aktier, kollar bankkontot, ska diska, förbereda matlådan, borsta tänderna och byta om innan jag beger mig till jobbet. Ägnar gärna 5-6 gånger i veckan till styrketräning, läser böcker och lägger mig tidigt, rinse and repeat. Detta håller sig ett par månader innan min lathet träder fram. Alltså ser min produktivitetskurva ut lite som en berg- och dalbana på 3 månaders intervaller.

Vilka är era svagheter? Berätta gärna! 🙂

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.