Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Inköp Castellum & Realty Income Corp

Castellum, Inköp, Portfölj, Realty Income Corp, Superlån

Slutskattebeskedet är nu klart. En skatteåterbäring på 8587 kr trillade precis in på kontot. Dagens inköp blev 4 st Castellum aktier för 143,25 kr/st och jag välkomnar ett nytt innehav i portföljen, nämligen Realty Income Corp. Det blev 5 st Realty Income aktier för 53,21 dollar/st. Det optimala vore att köpa 7 st aktier i Realty Income Corp p.g.a. courtaget på 1 USD är densamma upptill 7 st, därefter blir det 1,07 USD, men det fick bli så. Dock utnyttjade jag courtaget till dess fullo vid Castellum köpet.

Kort om Realty Income

Ett amerikanskt fastighetsbolag (REIT) som köper och hyr ut kommersiella fastigheter. De senaste åren har kursen som de andra fastighetsbolagen i USA fallit på grund av att den riskfria räntan i USA stigit. Kursen måste spegla den direktavkastning som investerarna förväntar sig, därav fallet. Det pratas mycket om retaildöden, men jag tror på bolaget långsiktigt. Realty Income delar ut månadsvis jämfört med Svenska aktier och börsnoterade fonder som delar ut årsvis eller kvartalsvis. På så vis får jag kassa tidigare och kan köpa aktier/fonder på börsen tidigare, dvs. ränta-på-ränta.

Bolaget har i skrivande stund en direktavkastning på 4,94 % och jag förväntas få 9,63 kr (om jag räknat rätt) i utdelning varje månad. Kul att mitt innehav i JNJ får nytt sällskap av Realty Income Corp i min KF!

Portföljen ser nu ut såhär:

Investor 41,6 %
Industrivärden 28,5 %
Handelsbanken 9,5 %
Skanska 7,4 %
Castellum 4,1 %
Realty Income Corp 3,5 %
Johnson & Johnson 3,2 %
Latour 1,9 %
Volvo 0,2 %

Nu när slutskattebeskedet är klart bör min deklarerade inkomst har ändrats och jag skrev i ett tidigare inlägg om att min ansökan till Avanzas Superlån har blivit nekad. Ska göra ett nytt försök nu på direkten!

2 thoughts on “Inköp Castellum & Realty Income Corp

  • Spännande att det ger utdelning varje månad, känns ju sjukt trevligt det ju.

    Avanzas superlån låter ju definitivt spännande, lite läskigt dock, haha! Ska själv titta närmare på det 🙂

    1. Haha ville främst ansöka och se om jag blir beviljad. Dock är superlånets ränta lite annorlunda beroende på vilken förmånsnivå du tillhör!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.