Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Finns det verkligen inget annat sätt?

Bli rik, Funderingar

Konceptet som många kör på (även jag) att börja spara tidigt, gärna uppnå en miljon innan 30 och därefter leva på utdelningar när man är 40 år. Finns det verkligen inget annat sätt?

Att ha en hög sparkvot kombinerat med ränta-på-ränta ger otroligt mycket avkastning över tid, men tid är ju en begränsad resurs. När jag var lite yngre, ungefär på gymnasietiden innan jag skulle välja att bli ingenjör drömde jag att direkt efter examen leva ett fancy liv mellan 20-30 års åldern. I min definition var ett fancy liv för mig att ha ett eget hus, äga en sportbil, äta ute hur mycket jag vill, köpa dem kläderna jag vill ha. Och absolut resa jorden runt. Denna ungdomsdröm delar förmodligen många av er där ute på, men är det bara en dröm? Gäller det att inse faktum att det bara är en dröm och face the reality?

Nu när jag har blivit lite äldre känner jag inte samma behov av att äga en sportbil, men är det för att jag har blivit sparsam/snål för att jag vet att äga en bil är en av de absolut sämsta du kan göra med dina pengar om du vill bli rik? Skulle jag fortfarande vilja ha en sportbil om vi istället leker med tanken att ha en bil är fördelaktigt pengamässigt. Att min sportbil går upp i värde som fastigheter och aktier/fonder över tid?

Långsiktighet är en gemensam nämnare för att lyckas för många framgångsrika personer, men finns det någon annan långsiktig lösning där ute? Förutom att investera i aktier, fonder, lendify, tessin, köpa billigt sälja dyrt, köpa fastigheter och hyra ut, köpa nyproduktion och sälja vidare innan du fått nycklarna… En lista av tips ni säkert känner igen som de flesta ekonomibloggare delar med sig av.

Det är många funderingar jag ofta får i min vardag from time to time: Har jag för bråttom att bli rik? Missar jag en viktig poäng? Tänker jag bara på pengar? Finns det inga genvägar? Finns det inget snabbare sätt? Måste jag öka risken? Måste jag starta eget? Måste jag vikta portföljen mer i förhoppningsbolag? Måste jag lägga en månadslön på trisslotter? Måste jag…?

Dela gärna med er!

 

 

 

2 thoughts on “Finns det verkligen inget annat sätt?

 • Jag känner igen mig mycket i din situation, har också nyligen lämnat universitet och tjänar nu mycket mer än CSN-lånet som jag vant mig vid. Nuförtiden tänker jag på pengar så mycket att jag får huvudvärk. Sportbil ville jag ha när jag var 18 men inte alls längre, kanske om 20 år eller något. Jag tror att det är viktigt att inte satsa på för mycket förhoppningsbolag för risken är då att du tappar flera år i potentiell avkastning om inte investeringar går bra. Tror mer på stora säkra bolag. Tror på att bli rik långsamt är nyckeln 🙂

  / Aktiekocken

  1. Hej Aktiekocken,

   Tack för kommentaren. Japp vi delar många liknande tankar och “faser” i livet. Tog ju själv examen förra sommaren. Exakt hålla en “defensiv” portfölj och undvika förhoppningsbolag. En stor förlust kan ta många år för dina pengar att återhämta sig. Kikade lite snabbt på din blogg förut och ska kika mer när jag får mer tid!

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.