Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Den bästa investeringen

Funderingar, Inspiration, Investera, Jack Ma

Det sägs att den bästa investeringen är i dig själv. Du kan ha ett börsvärde på 10 miljoner, erlagt en masterexamen på en av dem bästa skolorna, eller ha en högt uppsatt roll i karriären. Om du inte ständigt strävar efter att bli bättre än du var igår, så tycker jag att du missar en stor mening med livet. Meningen är inte att styra om din livsfilosofi genom att säga hur du ska leva ditt liv, men jag vill bara poängtera något som jag tycker många glömmer bort (även jag) och alla minst bör göra en gång, gärna flera gånger i livet: Seeing the Bigger Picture

Våga ta två steg bak, när du känner att du tar ett steg för fort. Våga stanna upp och ifrågasätt allt du gör. Våga göra misstag, många misstag. Ett citat som min allra högsta chef många gånger säger på våra stora möten vi har inför hela företaget:

– If we are not making mistakes then we are making a big mistake.

Genom att VÅGA göra misstag lär du dig:

  • Värdefulla lektioner i livet
  • Övervinna dina rädslor, eller viktigare: lär dig känna till dem
  • Växa och att utvecklas

–  I’ve failed over and over and over again in my life and that is why I succeed – Michael Jordan

Hur lärde du dig att gå som liten? Du vågade ta det första steget, föll och försökte igen. Hur lärde du dig att prata? Genom att vara rädd för att säga fel? Verkligen inte! Du vågade säga fel och på det viset har du lärt dig att säga rätt. Jag kommer ihåg när jag var liten och jag hade tusentals frågor redan på lågstadiet till min fröken, men jag vågade inte räcka upp min hand och ställa mina frågor för jag var rädd att någon i klassrummet skulle döma mig, att dem skulle tänka att jag tänker konstigt bara för jag är asiat. Våga vara lite annorlunda, våga skapa misstag och sedan lös dem, våga stå ut!

Rekommendera alla att se videoklippet nedan med Alibaba grundaren Jack Ma. En av mina favorit nyckelpersoner med en väldigt inflytelserik och inspirerande bakgrund.

2 thoughts on “Den bästa investeringen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.