Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Varför självdisciplin är viktigt

Självdisciplin, Spara

Jag skulle kunna nämna 999 gyllene regler för att uppnå framgång, men utan självdisciplin skulle ingen av dem funka. Med självdisciplin kommer alla att funka.

Självdisciplin är förmågan att göra det du bör göra, när du ska göra det, oavsett om du känner för det eller inte. Det kan vara något simpelt som att vänta med att äta glass förrän du har ätit varmrätten, eller att du bör göra det jobbigaste först i din lista av dagens uppgifter innan du lägger dig i soffan.

I din privatekonomi finns det lätta saker du redan idag kan göra för att göra stor skillnad på din ekonomi i långa loppet. T.ex. att avsätta dina pengar till sparkontot innan du spenderar bort dem. Lägga undan 20 % av din lön det första du gör när den trillar in, ifall du har svårt att göra detta kan du använda Avanzas månadsspara funktion och avsätta runt 500 – 1000 kr automatiskt den 25:e varje månad, detta kommer du inte märka av ändå! Frestelsen att köpa något är oftast störst när din lön precis har trillat in, det kallas för instant gratification. Det du kan göra är att vänta tills nästa lön och se ifall du fortfarande är lika sugen på att köpa den där senaste mobiltelefonen trots att du har en fungerande idag. Bemästra 30-dagars regeln!

Framgångsrika personer har bemästrat deras självdisciplin, eftersom de vet i det långa loppet att i slutändan kommer allt vara värt det, även om tidsspannet sträcker sig till 5 eller 10 år. De personer som misslyckas eller inte blir lika framgångsrika är de som ger upp innan. Självdisciplin är mycket viktigt inte bara i din privatekonomi, utan i allt i livet.

Inspiration och citat till dagens inlägg är tagna ur boken No Excuses!: The Power of Self-Discipline av Brian Tracy

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.