Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Mål 2018 och löneökning

mål, Milstolpe, Spara, Utgifter

Mitt mål är att jag ska lyckas nå 120 000 kr placerat på börsen innan året är slut, dvs. minst 120 000 kr i totalt inköp för totalt alla mina innehav. Portföljens aktuella värde finner ni här. Det kommer blir ungefär 10 000 kr avsättande till portföljen månadsvis. Skulle förmodligen kunna öka det ännu mer, men man får inte glömma att leva också! Har dessutom utgifter som kommer bromsa lite.

Utgifterna är bl.a. avbetalning av vår OLED 4K TV, utemöbler, köksgrejer och en resa innan året är slut.

Vill också säga att i början av veckan fick jag ett strålande besked, nämligen en löneökning på 3,45 %. Skulle krävt mer om jag varit anställd i 1 år, men nu fick jag denna lönedelgivning efter 6 månader. Beskedet visar ett kvitto på att jag har fått en riktigt fin kompensation för ett bra jobb jag gjort. Det är lite roligt att man kan jämföra löneökning lite med utdelningshöjare. Mer utdelning/lön för varje år och därmed lättare marginal för högre sparkvot – mer pengar placerat på börsen.

Tiden har rusat förbi och redan förra året var jag student och levde jag på CSN. Jag hade ett belopp på drygt 10 000 kr att leva på i månaden. Nu motsvarar det beloppet knappt 50 % i sparkvot, lite kul jämförelse.

Vad har ni för sparmål 2018?

4 thoughts on “Mål 2018 och löneökning

 • Har liknande spar faktiskt. Har i snitt mellan 8000-10.000 i månaden beroende på utgifter under månadens gång som behövs betalas av.

  Fan va fint med löneökningen! Har själv lönesamtal snart också, snart jobbat 6 månader på detta företag så förväntar mig kanske 2%-2.5% ökning. Fick du det erbjudandet på direkten eller förhandla du lite? 🙂

  1. Hej Livetssaga,

   Tack och kul att du kika in på bloggen. Japp vi sparar nog i snitt lika mycket varje månad, mellan 8 000-10 000 kr.

   Min chef presenterade också runt 2 % pga. olika skäl, men jag sa att jag skulle vara riktigt nöjd med 3,5 %. Fick dessutom lönebeskedet sist av alla på min firma, men det var värt det, då var detta min första löneutveckling någonsin. Mina tips till dig inför lönesamtalet:

   Lägg upp tydligt vad du åstadkommit. Om chefen presenterar en siffra, säg att du skulle vara nöjd med det + någon % till. Ha tålamod. Lycka till! =)

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

  1. Jag skulle föreslå att söka något extrakneg, typ kvällar och helger då du orkar. Det ger mycket i längden. Sen har du sommarjobbet också!

   Vänliga hälsningar

   Assetsa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.