Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Lön – Maj 2018

Inkomst, Inköp, Lön, Spara, Sparkvot, Utgifter

Månadens bästa datum är här och månadens lön har trillat in på kontot. Denna månad har betydligt mindre utgifter jämfört med föregående. Jag skattar betydligt mer nu då min skattetabell har ändrats från 31 till 33. Enligt skattetabell 33 (Göteborg) skattar jag 7012 kr på min bruttolön jämfört med skattetabell 31 (Kalmar) 6617 kr. Det är dyrt att skatta och vara folkbokförd i Göteborg!

Ett belopp på 2500 kr överfördes till ISK och 8500 kr till buffertkontot, så totalt 11 000 kr avsattes som sparande. Månadens sparkvot blev därmed 50 % av nettolönen avrundat nedåt. Anledningen till den höga sparkvoten för denna månaden är att min skatteåterbäring kommer snart. Egentligen skulle hela beloppet avsättas till buffertkontot, men det är bra att ha ett regelbundet sparande på börsen. Varje månad tycker jag är bra.

Månadens sparkvot: 50 %

Dagens inköp blev 2 st Johnson & Johnson (JNJ) på kurs 121,56 dollar/st. Köpet placeras i KF och inte i ISK då det är mer fördelaktigt med tanke på källskatten. Jag har alltid velat ha den amerikanska jätten Johnson & Johnson som är ett av dem största läkemedelsföretagen i världen och en kung på att höja utdelningar, nämligen 56 år i rad! Får se om det blir fler amerikanska bolag i år eller ökning i JNJ.

Portföljen ser nu ut såhär:

Investor 45,7 %
Industrivärden 31,8 %
Handelsbanken 10,5 %
Skanska 8,4 %
Castellum 1,2 %
Volvo 0,3 %

Resterande andelar i fonder och JNJ köpet är på väntande och kommer synas i portföljen när den amerikanska marknaden öppnar.

På sistone har jag haft intresse för olika arbitragemöjligheter, därav ökning i buffertkontot. Det har gått mycket research till en viss typ av en arbitragemöjlighet och om jag lyckas delar jag gärna med mig av detta i framtida inlägg, håll utkik!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.