Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Likdvida medel är mer riskfyllt än aktier på lång sikt

Investera, Spara, Tips, Warren Buffett

Lägger du alla dina pengar på bankkontot idag? Om svaret är ja – sluta med det omedelbart. Warren Buffett är ansedd som den bästa investeraren någonsin har en gång sagt – Likdvida medel är mer riskfyllt än aktier på lång sikt. Att spara på bankkontot på lång sikt är misshandel för dina egna pengar. Det är helt OK att ha kvar bankkontot för att ta emot lön och betala räkningar, men se till att inte ha majoriteten av din förmögenhet på bankkontot, flytta dem istället till ett sparkonto med bättre rörlig ränta och fria uttag idag eller placera dem i en ISK och köp fonder/aktier istället.

Vad får du för ränta på din bank idag? Har du koll på det? Många jag känner har Swedbank och har ingen aning om att de får 0 % i ränta på sitt privatkonto eller e-sparkonto. Dina pengar på bankkontot eller under bäddmadrassen ger ingen nytta och skapar inget värde på lång sikt, ponera att vi utgår från att riksbankens mål är 2 % inflation, då är det mer eller mindre en garanterad förlust för dina pengar på bankkontot.

Det finns många banker där ute som har en årsränta mellan 0,5 – 0,75 % med fria uttag, rörlig ränta och insättningsgaranti. Jag använder Sparkonto+Collector via Avanza med 0,6 % ränta och är smidigt att spara en buffert i än att ha dem liggande i ISK som äter schablonskatt ifall du inte köper något.

Visst har du en sparhorisont på mindre än 3-5 år och behöver pengar till en bostadsrätt eller en bil har jag en viss förståelse, men det finns alltid någon hundralapp du kan placera på börsen redan idag. Pengar växer och kommer till dem som är giriga för mer pengar och de som sätter dem i rörelse. Bygg din egen pengamaskin idag, vänta inte till imorgon.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.