Assetsa

Skapa värde för dina pengar idag

Gyllene regler att liva livet efter

Gyllene regler, Jack Ma, Warren Buffett

Don’t sleepwalk your entire life

Gå inte i sömnen hela livet, dvs. ha ett mål och ett syfte med livet. Är du inte nöjd med ditt liv idag, gör en ändring direkt, eller försök successivt ändra på det. Livet är för kort för att spendera tid på något du inte vill göra.

Don’t live in fear

Lev inte i rädsla eller oro, det gör dig endast olycklig och förkortar ditt livsspann. Att vara vaksam över något är inte samma sak som att ha rädsla för något. Våga ta risker, speciellt om du är ung.

Stop Complaining

Sluta klaga, att klaga på något har aldrig löst några problem. Ifall det inte spelar någon roll om 5 år, lägg inte mer än 5 minuter på att klaga på det då. Gå vidare.

Be honest with yourself

Va ärlig mot dig själv. En av de viktigaste att leva efter tycker jag. Människor tenderar att följa strömmen och bli påverkade av grupptryck speciellt i ung ålder, vilket resulterar att du tar en väg du själv inte skulle ta annars. Lyssna på dina känslor och ljug inte för dig själv. Livet är för kort för att gå i någon annans fotspår.

Enjoy life

Njut av livet. Livet består av berg- och dalbanor. Ena dagen går riktigt bra medan andra dagar kan gå katastrofalt, men se till att njuta av livet också. Pengar och kvantitet är inte allt. Fina minnen med rätt folk är oslagbart, och speciellt när vårt samhälle sätter mer press på olika saker blir det svårt att hålla balans ibland.

Inspirationen till dessa gyllene regler är tagna från de nyckelpersoner jag ser upp till i livet. De har vidgat mina vyer riktigt mycket från deras uttalanden och biografier. Det är bl.a. Warren Buffett och Jack Ma.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.